Omgeving

Calonge is gelegen aan de Costa Brava , in de provincie Girona en op een paar kilometer van Palamos en Palafrugell. De plaatsen Calonge en Sant Antoni de Calonge zijn nog weinig bekend bij de buitenlandse toeristen. Sant Antoni de Calonge ligt op ongeveer 1,5 uur van de Franse grens. Het ligt ten zuiden van Cap de Begur ( 20 km ) ten noorden van Sant Feliu de Guixols (16 km ) en 45 km van Girona. Het is verdeeld in twee delen , Sant Antoni de Calonge is de kust met grote zandstranden en Calonge is het historische centrum met een middeleeuws kasteel .

In de afgelopen jaren verdiende Sant Antoni de Calonge het etiket van ” destinal of Family toerisme” door zijn vele activiteiten tijdens de zomermaanden. De omgeving van Sant Antoni de Calonge is uitzonderlijk met grote zandstranden , kleine baaien , en veel fietsroutes in de vlakte van Calonge midden tussen de wijngaarden. Richting Palamos , is er het strand van Es Monestri wat doorloopt in het strand van Sant Antoni en de promenade ( Passeig del Mar ). In de diversen restaurantjes kunt u de Spaanse keuken proeven.

Palamos is bekend om zijn vele kleine Tapas restaurantjes, de moeite waard om eens te bezoeken. Playa D’aro bestaat uit een grote hoofdstraat met vele winkels van bekende merken, kleine straatjes met winkeltjes met snuisterijen, vele restaurantjes en een ruim strand. De winkels zijn het hele jaar door geopend. Ook de liefhebbers van Golf kunnen hun hart ophalen, er zijn diversen banen in de directe omgeving.

Het mooie aan de Costa Brava is dat er een prachtige stedentrip te plannen valt. Barcelona is immers op korte afstand van uw vakantiewoning! Zo kun je je zonvakantie afwisselen met een dagje cultuur proeven in Barcelona. Bezoek de badplaatsen, Platja daro of Palamos, aan de Costa Brava waar in de zomer altijd een drukke en gezellige sfeer hangt. Hier vindt je ook de drukbezochte winkelstraatjes, ontelbare Spaanse en internationale restaurants, barretjes en lounge clubs waar je volop kunt genieten van het Spaanse uitgaansleven aan de Costa Brava.

 

Top 5 leuke dingen in de buurt van Calogne:

  1. Cap Roig. Dit ligt aan de kust nabij Calonge. Cultuur, een botanische tuin en een kasteel! Voor elk wat wils.
  2. Santa Maria del Mar is het 12de – 13de eeuwse klooster van Calonge.
  3. Les Gavarres is een uitzonderlijke schoonheid in de regio van Calonge.
    Op 18km van Calonge ligt deze mooie omgeving met mooie wandelroutes.
    Voor elke natuurliefhebber een must om te zien!
  4. Castillo de Calonge, het grootste kasteel van Catalonië.
  5. Waterpark Aquadiver: een échte uitdaging voor jong en oud.